Ukrayna'dan çarpıcı askeri raporlar: Rus ilerlemesi durdu, Kiev kuşatılamayabilir

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı askeri istihbarat raporunda Ukrayna'daki Rus askerlerinin ilerlemesinin büyük ölçüde durduğu belirtildi

Ukrayna'dan çarpıcı askeri raporlar: Rus ilerlemesi durdu, Kiev kuşatılamayabilir

GERÇEK GÜNDEM - İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yayınladığı istihbarat raporunda işgal harekatının tüm cephelerde büyük ölçüde durduğunu belirtti.

"Ukrayna direnişi sağlam ve koordineli bir şekilde ilerliyor. Tüm büyük kentler ve Ukrayna topraklarının büyük bölümü Ukrayna'da kalıyor" denilen raporda, Rus kuvvetlerinin verdiği büyük kayıplar nedeniyle ilerleyişinin durduğu ve son günlerde çok az ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

"KİEV KUŞATMASI TAMAMLANAMAYACAK"

Öte yandan işgalin ilk günlerinden itibaren Kiev'i kuşatma çabalarına devam eden Rusya'nın başkent çevresindeki ilerleyişiyle ilgili yeni bir rapor da yayınlandı.

ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nün raporunda Kiev kuşatmasının yavaşladığı ve büyük ihtimalle tamamlanamayacağı öngörüsü paylaşıldı.

Enstitü geçen haftaki raporunda ise Kiev kuşatmasının 24 ile 96 saat arasında tamamlanacağı tahmininde bulunmuştu.

Enstitünün yeni raporunda son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle fikirlerinin değiştiği belirtildi. Buna gerekçe olarak Rus askerlerinin sadece birkaç yüz kişilik gruplarla saldırılar düzenleyebilmesi gösterildi.

Etiketler
Kiev İngiltere Ukrayna