Jullian Assange cezaevinde evlendi

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, iki çocuğunun annesi olan nişanlısı Stella Moris ile bugün evlendi.

Jullian Assange cezaevinde evlendi

Avustralyalı bilgisayar programcısı ve WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, iki çocuğunun annesi olan nişanlısı Stella Moris ile bugün evlendi. İngiltere’nin başkenti Londra’daki yüksek güvenlikli Belmarsh Cezaevi’nde bulunan Assange, görüş esnasında Moris ile evlenirken dışarıda da destekçileri toplandı.

Assange’ın eşi Stella Moris, aynı zamanda avukatlarından biri. Çiftin, Assange’ın hapishaneden önce Londra'nın Ekvador büyükelçiliğinde yaşadığı dönemde dünyaya gelen iki çocuğu var. Çift, 2021 sonlarında evlenme talebi için hapishane müdürlüğüne başvurdu.

Güney Afrika doğumlu olan Moris, önceki yıl Mail on Sunday’e verdiği röportajda 2015’ten beri Assange’la birlikte olduğunu ve iki oğlunu tek başına büyüttüğünü söylemişti. Çift 2017’de nişanlanmıştı.

Ekvador büyükelçiliğindeyken hemen her gün onu ziyaret ettiğini, bazen oğullarını da götürdüğünü söyleyen Moris, Asssange’ın iki oğlunun doğumunu videokonferans bağlantısıyla izlediğini anlatmıştı.

İngiltere'deki yasalara göre mahkumlar cezaevi yönetimi izin verdiği takdirde evlenebiliyor, ancak tüm masrafları kendilerinin karşılaması gerekiyor.

Etiketler
Cezaevi