ABD ve AB arasında dev enerji anlaşması: Rusya'ya bağımlılığı azaltmak için imzalar atıldı

ABD ile AB arasında Avrupa'nın Rusya'ya olan enerji bağımlılığının azaltılması için bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre ABD, bu yıl Avrupa'ya ilave 15 milyar metreküp LNG gönderecek

ABD ve AB arasında dev enerji anlaşması: Rusya'ya bağımlılığı azaltmak için imzalar atıldı

GERÇEK GÜNDEM - ABD Başkanı Biden, Rusya'ya enerjide bağımlılığı azaltmak için bu yıl Avrupa'ya ilave 15 milyar metreküp LNG göndermek üzere AB ile anlaştıklarını duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ise, ABD'nin AB'ye 2030'a kadar yıllık en az 50 milyar metreküp ilave LNG tedarik edeceğini açıkladı.

ABD ile AB arasındaki enerji anlaşması, ABD Başkanı Biden'ın Avrupa'ya düzenlediği üç günlük seyahat sırasında açıklandı.

Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatının ardından Rus gazına olan bağımlılığını azaltma girişimleri içerisinde olduğu bir dönemden geçiyor. Rusya şu anda Avrupa Birliği'nin doğal gaz ihtiyacının yüzde 40 kadarını karşılıyor.

Ukrayna savaşının ardından tüm dünyada enerji fiyatları rekor fiyatlara ulaşmıştı. Avrupa Birliği işgalin ardından Rusya'dan aldığı gazı üçte iki oranında azaltmayı taahhüt etmiş, alternatif olarak da diğer ülkelerden aldığı gaz miktarını artırarak, yenilenebilir enerji yatırımlarını çeşitlendirmeyi vaat etmişti.

Etiketler
Rusya