Japonya ile barış görüşmelerinden çekilen Rusya'dan Kuril Adaları'nda binlerce askerle tatbikat

Rusya ordusu 2. Dünya Savaşı'nın sonunda SSCB tarafından ilhak edilen Kuril Adaları'nda üç bin askerle tatbikat yaptı.

Japonya ile barış görüşmelerinden çekilen Rusya'dan Kuril Adaları'nda binlerce askerle tatbikat

GERÇEK GÜNDEM - Geçtiğimiz günlerde Japonya ile barış anlaşması görüşmelerini sonlandıran Rusya'nın, Kuril adalarında askeri tatbikat yaptığı bildirildi.

Interfax haber ajansının Rus ordusuna dayandırdığı haberine göre, Kuril adalarında yapılan tatbikat 3 bin Rus askeri katıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatın takım adaların hangi bölgesinde gerçekleştiği konusunda bilgi vermedi. Japonya medyası ise tatbikatın 2. Dünya Savaşı'nın sonunda Sovyetler Birliği tarafından ilhak edilen bölgede gerçekleştiğini yazdı.

Rusya'nın Kamçatka yarımadası ile Japonya'nın en kuzeyindeki ana ada olan Hokkaido'yu birbirine bağlayan Kuril adaları 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana iki ülke arasındaki tartışmalı bölgelerden biri.

Rusya, bölgedeki dört adacağın kendisine ait olduğunu iddia ederken, Japonya bölgeyi kendi toprağı olarak tanımlıyor. 2. Dünya Savaşı'nın sonunda adacıkların SSCB tarafından ilhak edilmesi iki ülkenin resmi bir barış anlaşması imzalamasını engellemişti.

Japonya hükümeti, Rusya'nın geçtiğimiz günlerde uzun yıllardır devam eden barış anlaşması görüşmelerinden çekilmesini ve adalarla ilgili ortak ekonomik projeleri dondurmasına tepki göstermişti.

Etiketler
Rusya Japonya Ordu