Erdoğan: Putin-Zelenskiy zirvesine ev sahipliği yapmak için teklifimizi ilettik

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile Putin'in yapacağı olası bir görüşmeye ev sahipliği yapmak için taraflara tekliflerini ilettiklerini belirtti

Erdoğan: Putin-Zelenskiy zirvesine ev sahipliği yapmak için teklifimizi ilettik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Putin'i İstanbul'da yapılacak bir liderler zirvesine davet edeceklerini açıkladı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dün sayın Zelenskiy'le görüştük. Bugün de Putin'le görüşeceğiz. Artık liderler noktasında, Kırım ve Donbas konusunda adımlar atılması için liderler görüşmesine ev sahipliği yapmak için teklifimizi ilettik. Zelenskiy olumlu bakıyor, Putin'e de ileteceğim. Bugün yapacağımız görüşmeyle, İstanbulumuz'da böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve inşallah olumsuz gidişi değiştirmeyi başarabilirsek bundan büyük bir mutluluk duyacağız.

KARADENİZ'DEKİ MAYINLAR

(Karadeniz'deki) Mayınlar biliyorsunuz imha edildi. Bu konuyla ilgili olarak da özellikle deniz kuvvetlerimiz ciddi bir takibin gayreti içerisinde. Şu an herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bundan sonrada tüm imkanlarla bu süreç devam ediyor. Tedbiri elden bırakmayacağız.