Rus askerlerinin saldırılarından kaçan Ukraynalı anne ve çocuğu dünya gündeminde: 'Eğer ölürsem...'

Rusya'nın Ukrayna işgali sürerken Ukraynalı anne Sasha Makoviy'in kızını kurtarmak için başvurduğu yöntem savaşın yarattığı insani dramı gözler önüne serdi.

Rus askerlerinin saldırılarından kaçan Ukraynalı anne ve çocuğu dünya gündeminde: 'Eğer ölürsem...'

Rusya'nın Ukrayna işgali sürerken ve sivillerin Buça'da katledilmesi dünya gündeminde yerini korkurken 33 yaşındaki Sasha Makoviy ismindeki Ukraynalı bir anne, Rus askeri kuvvetlerinin Kiev’e yaklaştığı sırada ailesinin başına bir şey gelmesi durumunda kızı Vira’yı kurtarabilmek için yürek burkan bir yönteme başvurdu.

Kızının bedenine yazdığı notun sosyal medyadan paylaşılmasından sonra Sasha, aynı şeyi çocukları için diğer Ukraynalı ebeveynlerin yaptığını vurguladı.

Rus askerlerinin saldırılarından kaçan Ukraynalı anne ve çocuğu dünya gündeminde: 'Eğer ölürsem...' - Resim : 1

"EĞER ÖLÜRSEM ONUNLA İLGİLENEBİLECEK TANIDIK BİRİLERİNİ BULURLARDI"

Sasha, “Eğer ölürsem kim olduğunu ve hangi aileden geldiğini bulabileceklerini düşündüm. Belki onunla ilgilenebilecek tanıdık birilerini bulurlardı. Gerçekten korktuğum için bilgileri Vira’nın sırtına yazmaya karar verdim. O hayatımdaki en değerli şey. Bu yüzden birbirimizi kaybedeceğimizi hayal bile edemiyorum” dedi.

Kızıyla beraber Rus askeri birliklerinden kaçmak için hazırlık yaptığını dile getiren anne Sasha, kendisine bir şey olması durumunda kızının kurtarma ekipleri tarafından güvenli bir yere götürülmesi için önlem almak istediğini belirtti. Kızının bedenine adı, soyadı, doğum tarihi ve aile fertlerinin telefon numarasını yazan anne aynı şekilde kişisel bilgilerin bulunduğu bir kartı da ceketinin iç kısmına işlediğini anlattı.

Rus askerlerinin saldırılarından kaçan Ukraynalı anne ve çocuğu dünya gündeminde: 'Eğer ölürsem...' - Resim : 2

Kızının sırtına tükenmez kalemle kişisel bilgileri yazdığı anlarda kendisini kötü hissettiğini anlatan anne, “O kadar titriyordum ki kelimeleri unuttum. 21. yüzyılda böyle bir şeyi yapmak zorunda olmak çok garip. Bu inanılmaz, bu korkunç” dedi.

Öte yandan genç anne sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fransa'da güvende olduklarını ve kızının yardımlarda sunulan ikinci el bir elbiseyi giydiğini açıkladı.

Etiketler
Ukrayna Rusya Saldırı