Fransa'da radikal solcu cumhurbaşkanı adayı hologramla 12 yerde aynı anda miting yaptı

Fransa'dan pazar günü yapılacak seçimler öncesinde radikal solcu aday Jean-Luc Mélenchon, hologram teknolojisiyle 12 ayrı yerde miting yaptı

Fransa'da radikal solcu cumhurbaşkanı adayı hologramla 12 yerde aynı anda miting yaptı

GERÇEK GÜNDEM - Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna kısa bir süre kala radikal solcu aday Jean-Luc Mélenchon, hologram yoluyla 12 ayrı noktada aynı anda miting yaptı.

Seçim öncesi anketlerde Macron ve Le Pen'in ardından üçüncü sırada görünen Mélenchon, konuşmasında seçim zaferinin ellerinde olduğunu belirterek kendisini bir 'siyasi kaplumbağaya' benzeterek, 'yavaş ama bitiş çizgisinde tavşanları yenebilecek potansiyelde' olduğunu söyledi.

The Guardian'da yer alan habere göre felsefi ve edebi göndermelerde bulunduğu 90 dakikalık bir konuşma yapan Mélenchon, "Birkaç gün kaldı ve kaderimizin parmaklarımızın ucunda olduğunu hissedebiliyoruz. Siyasi gidişatta olağanüstü bir değişim için etki edebileceğimizi biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı monarşisini yıkıp, halkın egemenliğini kurabiliriz. Pazar günkü seçim sonucunda herkesin kişisel bir sorumluluğu olacak" dedi.

MELENCHON FRANSIZ SEÇMENE NE VAAT EDİYOR?

Hologram teknolojisi yardımıyla 12 ayrı noktada birden görülen 70 yaşındaki Melenchon, fiziki olarak ise Fransa solunun geleneksel merkezi olan Lille'de idi. Sahneye tekno müzikle çıkan tecrübeli siyasetçi kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Melenchon seçim kampanyası boyunca, NATO'dan çekilme, Fransa'yı nükleer enerjiye bağımlılıktan kurtarma, benzin ve temel ürünlerin fiyatlarını sabitleme, emeklilik yaşını 62'den 60'a indirme gibi vaatlerde bulundu.

Yapılan son anketlere göre Melenchon'un ilk turda yüzde 16,5 oy alması bekleniyor. Anketlerde önde görünen adaylardan Macron'un oy oranı yüzde 27, Le Pen'in oy oranı ise yüzde 23 olarak gösteriliyor.

Etiketler
Fransa Miting Seçim Teknoloji