Çavuşoğlu'nun randevu çelişkisi: 'Blinken'ın Washington daveti' BM toplantısı çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce Washington olarak açıkladığı ABD ziyaretinin adresinin New York olması dikkat çekti

Çavuşoğlu'nun randevu çelişkisi: 'Blinken'ın Washington daveti' BM toplantısı çıktı

GERÇEK GÜNDEM - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'ye yapacağı ziyaret öncesinde Dışişleri'nden yapılan açıklama kafaları karıştırdı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun 16-19 Mayıs'ta New York'a giderek BM Genel Kurulu çatısı altında gerçekleşecek Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu'na katılacağı ifade edildi.

Ancak Çavuşoğlu, 7 Nisan'da yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan bir davet aldığını açıklamış ve rotasının Washington olacağını söylemişti.

Çavuşoğlu, "ABD Dışişleri Bakanı Blinken 18 Mayıs'ta beni Washington'a davet etti. Türkiye'ye F-16'ların verilmesi dahil birçok konuyu orada kapsamlı bir şekilde konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu'nun Washington'a ikili görüşme için yapacağı ziyaretin neden BM Genel Kurulu çatısı altında New York'a yapılacak bir ziyarete dönüştüğüyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler
Mevlüt Çavuşoğlu New York Washington