Kraliçe'nin cenazesinde Erdoğan'ı üzecek kurallar: Özel uçak ve zırhlı araç olmayacak

İngiltere hükümetinin Kraliçe'nin cenazesine katılacak yabancı liderler için uygulayacağı kurallar ortaya çıktı

Kraliçe'nin cenazesinde Erdoğan'ı üzecek kurallar: Özel uçak ve zırhlı araç olmayacak

GERÇEK GÜNDEM - Kraliçe 2. Elizabeth'in gelecek pazartesi yapılacak cenaze töreni öncesinde İngiltere hükümetinin cenazeye katılacak yabancı devlet başkanları için uygulayacağı katı kurallar ortaya çıktı.

The Guardian'da yer alan habere göre, İngiltere hükümeti cenaze için Londra'ya gelecek devlet başkanlarından hava trafiğini kontrol altında tutmak adına özel uçaklarını değil tarifeli uçakları kullanmalarını istedi.

Londra'daki Heathrow Havalimanı'nın özel uçaklar için uygun olmayacağı belirtilirken, tarifeli uçakla gelemeyecek devlet başkanlarının başka havaalanlarını kullanmaları istendi. Ayrıca devlet başkanlarının Londra'da helikopter ulaşımını da kullanamayacağı belirtildi.

Yabancı devlet başkanlarına beraberindeki heyetin ve korumaların sayısını olabildiğince az tutmaları önerilirken, cenazeye katılım davetinin sadece devlet başkanı ve eşi için olduğu hatırlatıldı.

Londra sokaklarının her devlet başkanının kendi araç konvoyuyla hareket etmesine uygun olmayacağı belirtilirken, İngiliz hükümetinin yabancı liderleri hep birlikte otobüsle cenaze alanına taşıyacağı ifade edildi.

Ziyaret ettiği birçok şehre zırhlı araçlardan oluşan konvoy ve koruma ordusu eşliğinde giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde programının uygun olması durumunda cenazaye katılacağını açıklamıştı.

Etiketler
İngiltere