Kiev'de art arda büyük patlamalar

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama meydana geldi.

Kiev'de art arda büyük patlamalar

Rusya ile Kırım'ı bağlayan köprünün vurulması ile tansiyonun zirve yaptığı Ukrayna güne patlama sesleri ile uyandı.

AFP'de yer alan Son Dakika haberine göre, sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 3 tane büyük patlama meydana geldi.

KENT MERKEZİNDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Görgü tanıkları kent merkezinden dumanlar yükseldiğini belirtti. Rusya'nın attığı füzelerin boş bir parkı vurduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, patlamaların Kiev'İn Shevchenko bölgesinde yaşandığını açıkladı.

Gelen ilk bilgiler patlamaların füze saldırısı sonucu meydana geldiği yönünde.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA

Rusya'nın bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği saldırı sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar, evlerinde uyuyanları ve işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

Zelenskiy, "İkinci hedefleri insanlardır. Bu hedefler özel olarak seçilmiştir" diye belirtti.

"75 FÜZE FIRLATILDI"

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rus güçlerinin bu sabah ülkesine 75 füze fırlattığını ve bunlardan 41'ini imha ettiklerini duyurdu.

Zalujniy, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik hava saldırıları düzenlediğini, saldırılarda füze ve insansız hava araçlarını kullandığını belirtti.

Zalujniy, "Rusya, bu sabah 75 füze fırlattı, 41 tanesi hava savunmamız tarafından etkisiz hale getirildi." bilgisini verdi.

ODESSA'DA DA PATLAMALAR DUYULDU

Ukrayna’nın Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko, "Odessa'da patlamalar duyuldu, hava savunma sistemi çalışıyor." dedi.

Marçenko, yaptığı açıklamada, Odessa bölgesinde şu ana kadar 3 füzenin vurulduğunu ve 5 kamikaze insansız hava aracının düşürüldüğünü aktararak bölge sakinlerinden sığınaklarda kalmaya devam etmelerini istedi.

Ukrayna'nın Nikolayev Bölge Valisi Vitaliy Kim de Rusya’nın Astrahan bölgesinden 47 roketin fırlatıldığını duyurarak Ukrayna’ya üçüncü dalga saldırının başladığını kaydetti.

Etiketler
Kiev Ukrayna Patlama