Son dakika... İsveç Başbakanı açıkladı: NATO üyeliği için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırız

İsveç Başbakanı NATO üyeliği önündeki engeli kaldırmak için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Son dakika... İsveç Başbakanı açıkladı: NATO üyeliği için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırız

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için çabaları artıracağını, en kısa zamanda Ankara'yı ziyaret etmeye hazır olduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından basın toplantısı için kamera karşısına geçti.

Stoltenberg, “Başbakan Kristerson, NATO'ya hoş geldiniz. Göreve başladıktan sadece 3 gün sonra burada olduğunuz için gerçekten minnettarım. Bu, İsveç'in NATO üyeliğine uzun süredir devam eden bağlılığınızı ve desteğinizi gösteriyor. Yakın bir NATO ortağı olarak İsveç, uzun yıllardır ittifaka değerli katkılarda bulunmuştur. İyi eğitimli ve profesyonel silahlı kuvvetleriniz var. Zaten NATO standartlarına göre çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından basın toplantısı için kamera karşısına geçti. Stoltenberg, “Başbakan Kristerson, NATO'ya hoş geldiniz. Göreve başladıktan sadece 3 gün sonra burada olduğunuz için gerçekten minnettarım. Bu, İsveç'in NATO üyeliğine uzun süredir devam eden bağlılığınızı ve desteğinizi gösteriyor. Yakın bir NATO ortağı olarak İsveç, uzun yıllardır ittifaka değerli katkılarda bulunmuştur. İyi eğitimli ve profesyonel silahlı kuvvetleriniz var. Zaten NATO standartlarına göre çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İsveç NATO Türkiye