Bombalı paket soruşturmasında 1 gözaltı

ABD’de politikacılara birbiri ardında gönderilen bombalı paketlerle ilgili yürütülen soruşturmada 1 kişi gözaltına alındı.

Bombalı paket soruşturmasında 1 gözaltı

ABD’de Başkan Donald Trump’ı eleştiren politikacı ve sinema oyuncularına gönderilen bombalı paketlerle ilgili bir kişi Florida'da gözaltına alındı.

Ard arda gönderilen şüpheli paketlerle ilgili soruşturma kapsamında Miami'de 50'li yaşlarında 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin kimliği açıklanmadı ancak CNN'in haberine göre, şüpheli suç geçmişi olan bir kişi.

Şimdiye kadar 12 kişiye şüpheli paket gönderildi. Son paketlerin hedefinde New Jersey'nin Demokrat Senatörü Cory Booker ve Ulusal İstihbarat Ajansı'nın eski Direktörü James Clapper vardı. Clapper'a gönderilen şüpheli paket New York City'de postanede fark edildi. James Clapper Trump'ın eleştirilerinin hedefindeki CNN televizyonunda sık sık yorumcu olarak katılan bir isim.

James Clapper CNN'de katıldığı yayında olay için "Kesinlikle yurtiçi terör vakası. Bu konuda bir soru işareti yok. Bu olay yönetimi eleştiren kişileri susturamayacak" dedi.

Trump kendisini eleştiren isimlere gönderilen şüpheli paketlerle ilgili olarak paylaştığı Twitter mesajında, olayların Cumhuriyetçi adayların seçmen kazanmak için yürüttüğü başarılı faaliyetlerden dikkati başka yöne çektiğini savundu.

Şüpheli paketlerin hedeflerinden biri Trump'a yönelik ağır eleştirileri ile bilinen ve hatta Trump için daha önce "ulusal felaket" ifadesini kullanan oyuncu Robert De Niro'ydu. De Niro olay sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Tanrı'ya şükür ki kimse yaralanmadı. Cesur güvenlik güçlerine ve polise bizi korudukları için teşekkür ediyorum. Bombalardan daha güçlü olan bir şey var, o da oyunuz. Herkes oy vermeli" mesajını verdi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre söz konusu paketler eski Başkan Barack Obama, eski Dışişleri Bakanı ve seçimlerde Trump'ın rakibi Hillary Clinton, eski Adalet Bakanı Eric Holder, eski CIA Direktörü John Brennan, Temsilciler Meclisi Kaliforniya üyesi Maxine Waters ve Demokrat Parti’nin bağışçılarından ünlü milyarder George Soros’un adreslerine gönderildi. Maxine Waters’ın hem ofis hem ev adresine paketler yollandığı tespit edildi. Ayrıca bu kişiler dışında CNN haber kanalının New York stüdyolarının bulunduğu Time Warner binasına, ünlü oyuncu Robert De Niro’nun restoranına da bombalı paketler yollandı. FBI ayrıca eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın adresine gönderilen iki ayrı paketi de posta dağıtım merkezindeyken tespit etti.

FBI, bombalı paketlerden en az beşinin üzerinde gönderici adresi olarak eski Demokrat Parti Ulusal Komitesi Başkanı Debbie Wasserman Schultz’un adresinin olduğunu açıkladı.

Gönderilen bombalı paketler herhangi bir şekilde bir patlamaya neden olmadan kontrol altına alındı. Uzmanlar bombaların internetten elde edilen basit bilgilerle üretilen ev yapımı bombalar olduğu kanaatindeler.

Etiketler
Gözaltı Soruşturma