İran'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

İran-Irak sınırındaki fay hattı bir kez daha kırıldı, sarsıntı aralarında Türkiye’nin de olduğu altı ülkede hissedildi.

İran'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre İran - Irak sınırı yakınlarında bir deprem meydana geldi.

Yerin 96 kilometre derinliğinde Türkiye saatiyle 19.37'de meydana gelen depremin büyüklüğü 6.4 olarak ölçüldü.

Can ve mal kaybı yok

Irak Sivil Savunma Müdürlüğü’nden bu akşam İran - Irak sınırı yakınlarında bir meydana gelen depremle ilgili açıklama geldi. Başta başkent Bağdat olmak üzere Irak genelinde hissedilen depremin ardından açıklama yapan Müdürlük, başkent Bağdat, Babil, Süleymaniye, Kerkük ve Vasıt kentlerinde hissedilen depremin şimdiye herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını bildirdi. Irak Sivil Savunma Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Ekiplerimiz, başkent Bağdat'ta her türlü acil duruma hazırdır" ifadesini kullandı.

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, depremin, yerin 7 kilometre derinlikte ve yerel saatle 20.07'de (TSİ 19.37'de) meydana geldiğini bildirdi. Depremin merkez üssünün Serpol Zehap ilçesi olduğu kaydedildi. Olayda can ve mal kaybı olduğuna ilişkin henüz bilgi yok. Depremin, civar illerde ve komşu Irak'ta da hissedildiği belirtildi. Geçen yılın kasım ayında aynı bölgede bir deprem meydana gelmiş, yüzlerce insan hayatını kaybetmişti.

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine sevk edildiğini duyuran yetkililer, şu ana kadar can kaybının olmadığını ancak yaralılar olduğunu bildirdi. Yaralıların çoğunun, deprem sonrası yaşanan panikte oluştuğu belirtildi. Serpol Zehap ilçesindeki bazı bölgelerde elektrik kesintisi ise devam ediyor.

Kermanşah Valisi: 210 kişi yaralandı

İran'ın Kermanşah Eyalet Valisi Huşeng Bazvend, Kermanşah eyaletinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 210 kişinin yaralandığını belirtti.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, Bazvend, şu ana kadar sağlık merkezlerine başvuran yaralı sayısının 210 olduğunu duyurdu. Bazvend, can kaybına dair henüz bilgiye sahip olmadıklarını, bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Etiketler
Irak İran Türkiye