Şamima Begüm'ün ablasından mektup: Yeğenimin evine dönmesine yardımcı olun

2015'te Suriye'ye giderek IŞİD'e katılan İngiliz Şamima Begüm'ün ablası, tüm ailesi adına İçişleri Bakanı'na bir mektup yazdı.

Şamima Begüm'ün ablasından mektup: Yeğenimin evine dönmesine yardımcı olun

BBC Türkçe'de yeralan habere göre Begüm'ün bu hafta doğan bebeğinin İngiltere'ye getirilmesi için yardım istedi.

Şamima'nın ablası Renu Begüm, mektupta henüz bir haftalık bile olmayan yeğeni için "gerçek bir masum" ifadesini kullandı ve "bu ülkenin güvenliği içinde büyüme hakkını kaybetmemeli" yazdı.

Şamima Begüm 2015'te, 15 yaşındayken IŞİD'e katılmış, geçen hafta Suriye'nin kuzeyinde kaldığı bir mülteci kampından İngiliz basınına konuşarak ülkesine geri dönmek istediğini, doğacak bebeğini evinde büyütmek istediğini söylemişti.

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Sajid Javid, Begüm'ün İngiliz vatandaşlığını iptal ettiğini duyurdu. Ancak IŞİD'e katılan İngiliz vatandaşlarının, vatandaşlıkları sonradan iptal edilse bile, çocuklarının hâlâ İngiliz vatandaşı statüsünü koruyacaklarını belirtti.

Renu Begüm, Javid'e yazdığı mektupta, kardeşiyle iletişim halinde olmadıklarını, bir erkek bebek dünyaya getirdiğini basından öğrendiklerini söylüyor ve yeğeninin ülkeye getirilmesi için yardım talep ediyor.

Etiketler
IŞİD Suriye