Almanya’daki Türkler Geri mi Gönderiliyor? Bakanlıktan Jet Açıklama

Almanya’da bulunan ve yasal ikamet hakkı olmayan Türklerin, Türkiye’ye geri gönderileceği iddialarının basına yansımasının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan jet hızında açıklama geldi. Açıklamada iddiaların gerçekliğinin olmadığı belirtildi.

Almanya’daki Türkler Geri mi Gönderiliyor? Bakanlıktan Jet Açıklama

Schengen bölgesinden gelecek yolcuları gerekçe sunmaksızın geri çevireceğini duyuran Almanya'nın, Türkiye ile yaptığı anlaşma sonucunda iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarını da Türkiye’ye iade etmeye hazırlandığı iddia edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Söz konusu iddiaların basına yansımasının ardından ise Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlandı.

Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Alman basınında yer alan, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmemiştir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

DW Türkçe'nin geçtiği haberde; iki ülke arasında aylardır süren müzakerelerin sonunda, Almanya'da kalma hakkı olmayan yüzlerce Türk vatandaşının kademeli olarak Türkiye'ye geri gönderilmesinde mutabık kalındığı öne sürüldü. Varıldığı belirtilen anlaşmaya göre, Türkiye Almanya’dan her hafta 500 Türk vatandaşını geri alacak.

Etiketler
Almanya Schengen vizesi Mülteci krizi