Avustralya'da İsrail Protestosu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Avustralya'nın Melbourne şehrinde, on binlerce gösterici İsrail'e silah satışını protesto etti. Savaş karşıtı göstericilerden 33 kişi gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan 24 polis hastaneye kaldırıldı.

Avustralya'da İsrail Protestosu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de, son yılların en büyük protestosu düzenleniyor. Savaş karşıtı 10 binlerce gösterici, Melbourne'de düzenlenen Kara Kuvvetleri Savunma Fuarı'nın düzenlendiği alanın etrafında yürüyüşler yapıyor. Protestocular, Avustralya'nın İsrail'e silah satmaması ve Gazze'ye olan saldırıların son bulması çağrısında bulundu. Victoria Polisi 33 göstericiyi gözaltına aldı.

BİNLERCE POLİS SEFERBER EDİLDİ

Victoria Polisi, fuar ve civardaki iş yerlerinin gösterilerden etkilenmemesi için binlerce polisi ve milyonlarca dolar kaynağı seferber etti. Göstericilerin caddeleri ve bazı iş yerlerini ateşe verdiği, toplu taşıma araçlarına zarar verdiği ve polis güçlerine saldırarak düşük seviyede asit attığı açıklandı. Victoria Polis Şefi Komiser Shane Patton, olaylarda yaralanan 24 polisin tedavi altına alındığı bilgisini paylaştı.

Öte yandan protestolara yakın büyük bir alışveriş merkezi, ziyaretçilerinin göstericiler ve polis arasındaki kaosun ortasında kalabileceği endişesiyle kapatıldı.

Kaynak: AA

Etiketler
protesto Avustralya Gazze İsrail-Filistin gerginlik