Demir Kubbe Alarm Veriyor: Hamas'tan İsrail'e Roket Saldırısı

Hamas, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i hedef aldı. Hamas'ın İsrail'in Tel Aviv kentini ve banliyölerini iki "M90" roketiyle hedef aldığı saldırıda, can kaybının olmadığı açıklandı.

Demir Kubbe Alarm Veriyor: Hamas'tan İsrail'e Roket Saldırısı

Hamas'ın silahlı kanadı Gassam Tugayları tarafından bugün yapılan bir açıklamada, Tel Aviv'in kırsal bölgelerinin hedef alındığı bildirildi. Tel Aviv'de patlama seslerinin duyulmasının ardından İsrail medyası saldırıda can kaybı olmadığını aktardı.

Hamas'ın Telegram kanalı üzerinden bugün yapılan açıklamada, Gassam Tugayları'nın, Tel Aviv çevresini 90 kilometre menzilli iki adet M-90 roketiyle hedef aldığı bildirildi. Saldırının “İsrail tarafından gerçekleştirilen soykırım ve zorunlu yerinden edilmelere” karşı bir misilleme olduğu ifade edildi.

İsrail medyası Tel Aviv çevresinde patlama seslerinin duyulduğunu doğrularken, saldırı sonucunda can kaybı olmadığını açıkladı.

GAZZE ŞERİDİ'NDE İSRAİL ASKERLERİNE SALDIRI

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'nde daha önce İsrail askerleri tarafından bubi tuzağı kurulan 3 tünel girişini patlattıkları belirtildi.

Kassam daha önce yaptığı bir diğer açıklamada İsrail ordusuna ait 2 adet Merkava tankından birinin Yasin-105 füzesiyle diğerinin de zemine yerleştirilmiş patlayıcıyla imha edildiğini duyurdu.

Bir diğer açıklamada ise, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri ile yürütülen ortak operasyonda, Han Yunus kentinde konuşlanan bir grup İsrail askerinin havan toplarıyla vurulduğu kaydedildi.

İsrail tarafından söz konusu açıklamalara dair henüz bir yorum yapılmadı.

Etiketler
İsrail Hamas Filistin