Eğitime 'Savaş' Engeli! İsrail Saldırıları Nedeniyle Lübnan'da Okullar Tatil

Lübnan Eğitim Bakanlığı, İsrail'in şiddetlenen saldırıları nedeniyle ülkenin güneyinde eğitime 2 gün ara verildiğini açıkladı. Bölgede 23-24 Eylül'de eğitim yapılmayacak.

Eğitime 'Savaş' Engeli! İsrail Saldırıları Nedeniyle Lübnan'da Okullar Tatil

İsrail'in geçen hafta Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatmasıyla başlayan gerilim, karşılıklı hava saldırılarına dönüştü. Kara harekatına başlayacağı konuşulan İsrail'in saldırıları bu sabah daha da şiddetlenirken, Lübnan'dan çarpıcı bir karar geldi.

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, İsrail'in yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıları nedeniyle binlerce kişinin ülkenin kuzeyine doğru kaçmaya başlamasının ardından eğitim durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Halebi, güvenlik ve askeri durumun öğrenciler için tehlike oluşturduğunu, ülkenin güneyindeki tüm illerde, güneydoğudaki Bekaa, doğudaki Baalbek el-Hermel ve Beyrut'un güney banliyölerindeki okul, lise ve enstitülerde 23-24 Eylül'de eğitim yapılmayacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan İsrail'in Bekaa'da evlere ve benzin istasyonuna düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail ordusu, Bekaa'da evlere ve benzin istasyonuna hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana hava saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle Lübnan'ın güneyinde özellikle sınıra yakın bölgelerdeki halk, ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a bugünkü saldırılarında 100 kişinin öldüğünü, 400 kişinin yaralandığını belirtmişti. Ölü ve yaralılar arasında çocuk, kadın ve sağlık çalışanlarının olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: AA

Etiketler
Lübnan İsrail