Everest'te ölen Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui'nin ailesinden zor karar: Cesedi dağda bırakılacak

Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui, Everest Dağı'nda hayatını kaybetmişti. Ailesi, Kirui'nin bedeninin Everest'in zirvesine yakın bir bölgede bulunduğu yerde bırakılacağını açıkladı.

Everest'te ölen Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui'nin ailesinden zor karar: Cesedi dağda bırakılacak

Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui'nin Everest'te cansız bedeni bulunduğu yerde bırakılacak. Ailesi, 40 yaşındaki Kirui'nin cesedinin kurtarma ekibinin hayatını riske atmamak için dağda kalmasına izin verme kararı aldıklarını açıkladı.

BBC'nin haberine göre, Kenyalı dağcı Kirui'nin ailesi, 40 yaşındaki Kirui'nin bedeninin öldüğü yerde bırakılacağını söyledi.

Aile, "tüm koşulların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinin" ardından kurtarma ekibinin hayatını riske atmamak için cesedin dağda kalmasına izin verme noktasında "zor" bir karar aldıklarını açıkladı.

Nairobi ve Rift Vadisi bölgesindeki Chepterit köyünde anma törenleri yapılacağını belirten aile, "Cheruiyot'un dağlara derin bir sevgisi vardı ve karşılığında dağlar da onu sevdi. Onun mutlu yerinde dinlendiğini bilerek teselli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

CESEDİ EVERST'İN ZİRVESİNE YAKIN BİR BÖLGEDE BULUNMUŞTU

Kendisinden bir süredir haber alınamayan Cheruiyot Kirui'nin cesedi 23 Mayıs’ta Everest'in zirvesine yakın bir bölgede tespit edilmişti.

Kenyalı dağcıya rehberlik eden Nawang isimli Nepalli dağcıdan ise henüz haber alınamadı.

Kirui'nin oksijen takviyesi almadan Everest Dağı'na tırmanma girişimde bulunan ilk Afrikalı dağcı olduğu belirtiliyor. Everest Dağı'ndaki tırmanışlarda kötü planlama ve olumsuz hava koşulları bazı dağcıların hayatını kaybetmesine yol açıyor. Dünyanın en yüksek dağında ölen 330 dağcıdan yaklaşık 200'ünün cesedinin orada kaldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA