Gerilim Tırmanıyor! İsrail Savaş Uçakları Beyrut'u Bombalıyor

İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim tırmanıyor. İsrail Lübnan’ın başkenti Beyrut’a savaş uçaklarıyla bombardıman yapıyor. Saldırı, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin Lübnan'ın Bekaa ve Beyrut'ta operasyon yapılması planlanan bölgeleri açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra gerçekleştirildi.

Gerilim Tırmanıyor! İsrail Savaş Uçakları Beyrut'u Bombalıyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava operasyonları devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, yaklaşık 1 saat önce Lübnan ve Bekaa bölgelerinde hedef alınacak noktalara ilişkin sivillerin bölgeyi tahliye etmesi için yazılı uyarı yaptı. Sözcü Andree'nin X hesabından yaptığı uyarıdan sonra İsrail savaş uçakları Lübnan'ı bombalamaya başladı.

Gerilim Tırmanıyor! İsrail Savaş Uçakları Beyrut'u Bombalıyor - Resim : 1

İSRAİL'İN SAVAŞ UÇAKLARI LÜBNAN'I BOMBALIYOR

İsrail savaş uçaklarının hedefinde El-Kard El-Hasan Derneği bulunuyor. İsrail Savunma Kuvvetleri Hizbullah'a finansal destek verdiklerini ileri sürdükleri derneğin altyapısını ve tesislerini hedef almayı planlıyor. Beyrut semalarında uçan İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyine en az 7 hava saldırısı düzenledi. Bombalanan bölgelerin görüntüleri sosyal medyada hızla paylaşılmaya başlandı.

Kaynak: ANKA

Etiketler
İsrail Lübnan