İsrail'den Gazze'de Art Arda Katliam: Onlarca Ölü Ve Yaralı Var!

Dokuz ayı aşkın süredir Gazze'deki katliamlarını sürdüren İsrail, Han Yunus kentini ve Nuseyrat Kampı'ndaki bir BM okulunu bombaladı. Saldırılarda en az 30 kişi hayatını kaybederken, en az 40 kişi de yaralandı.

İsrail'den Gazze'de Art Arda Katliam: Onlarca Ölü Ve Yaralı Var!

İsrail'in 7 Ekim 2023'den beri aralıksız bombaladığı Gazze Şeridi'ne saldırıları artarak devam ediyor. Son 24 saatte yaşananlara ilişkin bilgi veren Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, güneydeki Han Yunus'ta bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Bakanlık, hava saldırısının Han Yunus'un Mevasi bölgesinin El-Attar Caddesi'nde yerinden edilmiş ailelerin barındığı çadırlı bir alanın yakınına isabet ettiğini vurguladı. Saldırıda, 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı belirtildi.

UNRWA OKULUNU DA BOMBALADILAR

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Kampı'nda da binlerce yerinden edilmiş insanı barındıran Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı El Razi Okulu'na düzenlenen saldırıda 14 kişi öldürüldü.

ÖMER ÇELİK: NETANYAHU VE KATLİAM ŞEBEKESİ YARGILANACAK

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de, İsrail'in Han Yunus'taki saldırılarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

İsrail'den Gazze'de Art Arda Katliam: Onlarca Ölü Ve Yaralı Var! - Resim : 1

Ömer Çelik, açıklamasında "İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta binlerce sivilin sığındığı bölgeyi bombalamasını lanetliyoruz. Uluslararası toplumun ve kurallara dayalı dünya düzeni iddiasında bulunan devletlerin İsrail söz konusu olunca büründükleri sessizliği şiddetle kınıyoruz. İsrail'in katliamlarını her platformda gündeme getirmeye ve savaş suçlarının yasal takipçisi olmaya devam edeceğiz. Netanyahu ve katliam şebekesi, soykırım ve savaş suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Etiketler
İsrail Filistin