İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin

İsrailli bir keskin nişancı tarafından Batı Şeria'da öldürülen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Filistin'in Nablus kentinde cenaze töreni düzenlendi. Eygi'nin naaşı onlarca kişinin omzunda "Onun kanı özgürlüğün taşlarını döşesin" sloganıyla taşınırken, Filistin güvenlik güçleri de naaşı, ambulansa bando eşliğinde resmi törenle yerleştirdi.

İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin

İsrail, 7 Ekim 2023'den beri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını aralıksız sürdürürken 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi de katletti. Barışçıl bir protestoda İsrailli keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürülen 26 yaşındaki Eygi için Filistin'in Nablus kentinde resmi ve sivil katılımla cenaze töreni düzenlendi.

İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin - Resim : 1

Eygi'nin naaşı, uluslararası dayanışma aktivistleri, Filistinliler, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi İsmail Çobanoğlu, Nablus Valisi Gassan Daglas ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla Nablus kentindeki Rafidiye Hastanesi'nden alındı. Eygi'nin naaşı hastaneden tekbirler ve sloganlar eşliğinde omuzlarda çıkartıldı.

İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin - Resim : 2

'ONUN KANI ÖZGÜRLÜK TAŞLARINI DÖŞESİN'

Filistinliler, "Onun kanı özgürlüğün taşlarını döşesin, huzur içinde yat arkadaşımız" yazılı pankart ve Filistin bayrakları ile Eygi'nin resmini taşıdı. Filistin güvenlik güçleri de Eygi'nin naaşını, nakledileceği ambulansa bando eşliğinde resmi törenle yerleştirdi.

İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin - Resim : 3

Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İsrail'in Katlettiği Ayşenur Omuzlarda Uğurlandı: Onun Kanı Özgürlüğün Taşlarını Döşesin - Resim : 4

Kaynak: AA

Etiketler
İsrail Filistin