Kazakistan'da Havalimanında Bıçaklı Rehine Krizi
Kazakistan'daki Almatı Uluslararası Havalimanı'nda bıçaklı saldırgan, bir kişiyi rehin aldı. Ekiplerin müdahalesiyle saldırgan gözaltına alınırken, rehinenin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
This is a modal window.
Almatı Uluslararası Havalimanı iç hatlar terminaline gelen bir kişinin bıçakla buradaki kadın görevliyi rehin aldı.
Havalimanı güvenlik ekiplerinin olaya müdahalesi yetersiz kalırken, bölgeye güvenlik güçleri yönlendirildi.
GÖZALTINA ALINDI
Bir yolcunun kadın çalışanla yer değiştirme isteğini kabul eden zanlı, polislere tehditler savurdu. Bu sırada bir anlık dalgınlıktan faydalanan yolcu, zanlının elindeki bıçağı almayı başardı. Şüpheli, bunun üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
HAVALİMANI YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA
Havalimanı'ndan olaya ilişkin yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.45 civarında iç hatlar terminaline kimliği belirsiz bir kişinin geldiği ve uçuş öncesi inceleme alanında, havalimanı görevlisinin belgeleri göstermesi gerektiğine dair talebine karşılık görevliyi saçlarından tutarak bıçakla korkuttuğu ifade edildi.
Açıklamada, söz konusu şahsın polis ekiplerince gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
Kaynak: Haber Merkezi