Kremlin'de Kritik Zirve... Esad-Erdoğan Görüşmesi Beklenirken Sürpriz Gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi beklenen Suriye lideri Esad, Rusya lideri Putin ile Moskova’da bir araya geldi. Kremlin Sarayı’nda görüşen liderler, olası beklentiler ve senaryoları istişare ettiklerini belirtti.

Kremlin'de Kritik Zirve... Esad-Erdoğan Görüşmesi Beklenirken Sürpriz Gelişme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'nın başkenti Moskova’da bir araya geldi. İki lider, dün gece Kremlin Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Esad’la uzun süredir bir araya gelmediklerini ve gündemde ele alacakları çok sayıda konunun bulunduğunu söyledi.

Kremlin'de Kritik Zirve... Esad-Erdoğan Görüşmesi Beklenirken Sürpriz Gelişme - Resim : 1

'UMUT VERİCİ BİR GİDİŞAT VAR'

Suriye’nin de bulunduğu bölgede durumun olumsuz yönde geliştiğine işaret eden Putin, “Ticari ve ekonomik ilişkilerimize gelince, burada da birçok konu var. Umut verici gidişatlar da bulunuyor. Umarım bu konuyu da ele alırız” diye konuştu.

Esad da Rusya ile Suriye’nin geçmişten bugüne zor süreçlerden geçtiğini belirterek, “Bugün dünya genelinde ve Avrasya bölgesinde yaşanan olaylar göz önüne alındığında, bugünkü görüşmemiz tüm detayların ele alınması, olası beklentiler ve senaryoların istişare edilmesi açısından çok önemli” dedi.

KREMLİN'DEN 'ERDOĞAN-ESAD' GÖRÜŞMESİ' AÇIKLAMASI

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, dün yaptığı açıklamada, başkent Moskova’da Erdoğan-Esad görüşmesi olasılığına ilişkin soruya cevaben şöyle konuşmuştu:

“Türk ve Suriyeli temsilciler arasında çeşitli düzeylerde belirli temasların organize edilmesinin kolaylaştırılması meselesi gerçekten gündemde. Pek çok ülke ve elbette bölgede önemli bir rol oynayan bir ülke olarak Rusya da iki ülkenin ilişki kurmasına yardım etmekle ilgileniyor. Bu, tüm bölge için çok önemli.”

Öte yandan, Peskov, Erdoğan ve Esad arasında Moskova’da bir görüşme olup olmayacağını teyit etmedi, konu hakkında daha fazla bilgi paylaşamayacağını söyledi.

Kaynak: AA

Etiketler
Beşar Esad Vladimir Putin Rusya Suriye