Macron'dan Zelenskiy'e 'Yanındayız' Mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna'ya destek mesajı verdi. Macron, Zelenskiy'e, ülkesinin 'her zamankinden daha fazla Ukrayna'nın yanında olduğunu' söyledi. Öte yandan Macron, Rusya'nın saldırıları sonucu hayatını kaybedenlere ise başsağlığı diledi.

Macron'dan Zelenskiy'e 'Yanındayız' Mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy telefonda görüştü. İkili arasındaki görüşmede Ukrayna'nın askeri ihtiyaçları ve sahadaki savaş durumu ele alındı. Macron, Fransa'nın Ukrayna halkının yanında olduğunu ve Rusya'ya karşı Ukrayna'yı gerektiği sürece desteklemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

MACRON'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Rusya'nın 3 Eylül'de Ukrayna'nın Poltava şehrine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için Zelenskiy'e başsağlığı dileyen Macron, 'yoğun ve ayrım gözetmeyen' Rus saldırılarını kınadı. Macron, ayrıca İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında 15 Haziran'da düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'nde belirlenen yol haritasının uygulanması konusundaki taahhüdünü teyit etti.

Kaynak: AA

Etiketler
Rusya - Ukrayna savaşı Ukrayna Fransa