Oscar'lı Aktör Javier Bardem Dünyaya Seslendi! 'İsrail'e Desteğinizi Bırakın'

Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail yönetiminin ülke tarihinin en radikal hükümeti olduğunu vurgulayarak insanlığa karşı savaş suçları işlediklerini belirtti. Bardem, İsrail'e destek veren ülkelere de "İsrail'e koşulsuz desteğinizi bırakın" çağrısı yaptı.

Oscar'lı Aktör Javier Bardem Dünyaya Seslendi! 'İsrail'e Desteğinizi Bırakın'

Dünyaca ünlü Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, ülkesinin en önemli sinema festivali olan San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nde aldığı "Donostia Ödülü" dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze'de katliamlarına devam eden İsrail'e ve ona destek veren ülkelere tepki gösterdi.

Bardem, "İsrail tarihinin en radikal hükümeti, insanlığa karşı savaş suçları işliyor. Hamas'ın acımasız saldırıları, Filistin halkının maruz kaldığı ağır cezayı haklı çıkaramaz. Çatışmanın sona erdirilmesi için (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu ve Hamas'ın dışarıda bırakıldığı başka aktörlerle müzakereler yapılmalıdır" diye konuştu.

'İSRAİL'E TEPKİ ANTİSEMİTİZMLE İLGİLİ DEĞİL'

ABD, Almanya ve İngiltere'ye "İsrail'e koşulsuz desteğinizi bırakın" çağrısı yapan İspanyol aktör, "Toplum olarak bu tür saldırıların karşısında pasif kalamayız. Hepimiz orada olup bitenlerin mağduruyuz ve bu suçları söyleme zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var. Toplum, İsrail'e yönelik eleştirinin antisemitizmle, Hamas'a yönelik eleştirinin ise İslamofobi ile hiçbir ilgisinin olmadığını anlamaya başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Donostia Ödülü'ne geçen yıl layık görülen ancak o dönemde ABD'deki sinema sanatçılarının grevine destek verdiğinden ödülünü bugün alabilen Bardem, "dünyada tüm yaşananları görüp kutlama yapmanın mümkün olmadığını" dile getirdi.

Bardem'in bu sözleri, salondaki gazeteciler ve diğer katılımcılarca alkışlandı.

Kaynak: AA