Politeknik Direnişi'nin 50. yıl dönümünde Atina'da on binler yürüdü

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Politeknik Direnişi’nin 50. yıldönümünde öğrencilerin yanı sıra birçok yurttaş, siyasi parti ve işçi örgütü büyük bir yürüyüş düzenledi.

Politeknik Direnişi'nin 50. yıl dönümünde Atina'da on binler yürüdü

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Politeknik Direnişi’nin 50. yıldönümünde büyük bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe öğrencilerin yanı sıra birçok yurttaş, siyasi parti ve işçi örgütü katıldı.

Politeknik olarak bilinen Atina Ulusal Teknik Üniversitesi'nin önünde bir araya gelen on binlerce kişi, üniversitenin kapısına kırmızı karanfiller bırakmalarının ardından yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında başkentte çok sayıda polis konuşlandırıldı.

FİLİSTİN BAYRAKLARI DA DALGALANDI

Birçok kişinin Filistin bayrakları taşıdığı yürüyüşte, "Filistin halkına dönük soykırıma hayır", "Filistin'e özgürlük" dövizleri taşındı.

Yunanistan'ın işçi sınıfı örgütü Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) ve birçok işçi sendikasının büyük bir kortejle katıldığı yürüyüşe, Yunanistan Komünist Partisi (YKP) de büyük bir kalabalıkla katılım gösterdi.

Kızıl bayrakların dalgalandırıldığı YKP'nin kortejinde, "Tarih 73'te yazıldı. Hükümeti devirmek için YKP'yle yeni halk ayaklanmaları", "Yunanistan katliama dahil olmayacak", "Haklılık halkın hafızasına kazındı. Filistin'in mücadelesinde zafer" yazılı pankartlar taşındı.

TKP GENEL SEKRETERİ DE YÜRÜYÜŞTE

Yürüyüşe, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da YKP kortejiyle birlikte katıldı.