Rus Ordusunda 'Kandırılıp Çalıştırıldıklarını' Söyleyen Hintliler Ülkelerine Döndü

Rus ordusunda "kandırılıp zorla çalıştırıldıklarını" iddia eden 4 Hintli dün ülkelerine dönüş yaptı. Herhangi bir yorgunluk belirtisi gösterdiklerinde üzerlerine ateş açıldığını ileri süren vatandaşlardan biri, bir arkadaşını İHA saldırısında kaybettiğini söyledi.

Rus Ordusunda 'Kandırılıp Çalıştırıldıklarını' Söyleyen Hintliler Ülkelerine Döndü

Rus ordusunda "kandırılıp zorla çalıştırıldıklarını" öne süren 4 Hint dün ülkelerine döndü. 4 Hindistan vatandaşından biri olan Mohammad Sufiyan, orduda yaşadıklarını anlattı.

Sufiyan, "köle gibi" muamele gördüklerini iddia ederek, "Her gün sabah 6'da uyanıp 15 saat dinlenmeden ve uyumadan çalışmaya zorlanıyorduk. Koşullar insanlık dışıydı." ifadelerini kullandı.

Herhangi bir yorgunluk belirtisi gösterdiklerinde üzerlerine ateş açıldığını ileri süren Sufiyan, Gujarat'tan Hamil isimli bir arkadaşını bir insansız hava aracı (İHA) saldırısında kaybettiğini ileri sürdü.

Sufiyan, Hamil'in ölümünün ardından durumun ciddiyetine vardığını ve ailesine içinde bulunduğu durumu anlattığını, ailesinin Hindistan Dışişleri Bakanlığına ulaştığını kaydetti.

Ülkesine dönen bir diğer Hindistan vatandaşı Syed Ilias Hussaini ise "ne kadar yaşayacaklarını bilmedikleri için korkunun hayatlarının değişmez bir parçası haline geldiğini" dile getirdi.

Sufiyan ve Hussaini, kendileri gibi Rus ordusunda "kandırılıp zorla çalıştırılan" en az 60 Hint vatandaşı gencin daha olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA