Sözcü yazarı Muratoğlu: Bizden gizlenen bir şeyler mi var?
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, kamu ihalelerinin 'doğal afet' bendine göre aceleyle yapıldığını yazdı.
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, kamu ihalelerinin 'doğal afet' bendine göre aceleyle yapıldığını yazdı.
Muratoğlu, "Bizden gizlenen bir şeyler mi var? Mesela her daim doğal afet oluyor da, kimse bize söylemiyor mu? Yanardağ falan mı patladı? Tsunami ortalığı mı yıktı? Yoksa koronavirüsü ülkeye geldi de, milyonlarca kişiyi mi etkiledi? Salgın hastalığın pençesinde miyiz? doğal afet olmuş gibi ihaleler cayır cayır istenilen firmalara dağıtılıyor" düşüncesini dile getirdi.
Muratoğlu, "Şöyle ki; Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde; “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması hallerinde pazarlık usulü ile ihaleye çıkılabilir” hükmü altına alınmış. Kısaca durum çok acilse gidip ihaleye çıkmam, paşa gönlümün istediğine ihaleyi veririm diyor. Belli ki bir şeyler dönüyor, panik olmamamız için açıklanmıyor. Zira doğal afet olmuş gibi ihaleler cayır cayır istenilen firmalara dağıtılıyor." ifadesini kullandı.
Murat Muratoğlu'nun Sözcü'deki "Afet varmış gibi dağıttılar ihaleleri!" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle;
Bizden gizlenen bir şeyler mi var? Mesela her daim doğal afet oluyor da, kimse bize söylemiyor mu? Yanardağ falan mı patladı? Tsunami ortalığı mı yıktı?
Yoksa koronavirüsü ülkeye geldi de, milyonlarca kişiyi mi etkiledi? Salgın hastalığın pençesinde miyiz?
Tamam, salgın bir yalakalık durumu var ama yalakalık henüz hastalık kapsamında sayılmıyor. Öyle olsa ülkede, medyanın yüzde 80'i karantinaya alınırdı neredeyse!
★★★
Önceden öngörülemeyen olaylar mı yaşıyoruz? UFO falan indi de söylemiyorlar mı? Haber yasağı mı geldi? Bir şeyler olduğu kesin!
Nereden çıkartıyorum bütün bunları?
Şöyle ki; Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde; “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması hallerinde pazarlık usulü ile ihaleye çıkılabilir” hükmü altına alınmış.
Kısaca durum çok acilse gidip ihaleye çıkmam, paşa gönlümün istediğine ihaleyi veririm diyor. Belli ki bir şeyler dönüyor, panik olmamamız için açıklanmıyor. Zira doğal afet olmuş gibi ihaleler cayır cayır istenilen firmalaradağıtılıyor.
★★★
2019 yılında Türkiye'de kamu kurumları 100 milyon lira üzeri tam 29 ihaleyi “21B-Pazarlık” usulüyle kapalı kapılar arkasında istenilen firmalara verdi.
Yandaş şirketlere verilen 100 milyon TL üzeri ihalelerin bedeli 9.2 milyar lirayı aştı. Küçük ihalelerde şiraze iyice kaydı. Kim bilir kim neyi aldı?
★★★
İhaleler açık olmayıp davet usulü olunca haliyle ufak tefek tatsızlıklar çıkıyor. Sen onu aldın, bunu ben alayım muhabbetleri dönüyor. Yandaşlar arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor.
İşin güzel tarafı bunların hepsi ticaret sırrı! Bilip de açıklayan namussuz, şerefsiz, vatan haini, casus… Ya sus ya mahpus!