Mali Müşavirler Taksim'de meslek sorunlarını haykırdı

Mali müşavirler, Muhasebe Haftası dolayısıyla mesleki sorunlarına dikkat çekmek için Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya geldi.

Mali Müşavirler Taksim'de meslek sorunlarını haykırdı

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle mali müşavirler İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya geldi. İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinde yüklendikleri görev ve sorumluluklarla birlikte mesleğin geleceğine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Akdemir, Türkiye ekonomisine verdikleri katkılarla değer üreten bir iş kolu yarattıklarını, çözüm üreten, farkındalık yaratan meslek mücadelesi sergilediklerini dile getirdi.

Akdemir, “Elle defter tutan meslek mensuplarını teknolojiden yararlanan, dijital muhasebeciler haline getirdiğimiz için gururluyuz. Sadece defter tutan ve beyanname muhasebeciliği yapan meslektaşlarımızı geliştirip denetim yapan, mali tablo düzenleyen, sistem kuran ve çeşitli uzmanlık alanları olan meslektaşlar haline getirdiğimiz için gururluyuz. Mesleğinin yanında ülke ekonomisine yön veren, kayıt dışı ile mücadele eden, kamuya ve iş dünyasına yol gösteren politikalar üreten bir meslek grubu yarattığımız için gururluyuz” dedi.

Mali Müşavirler Taksim'de meslek sorunlarını haykırdı - Resim : 1

Özveriyle çalışmalarına rağmen hak ettikleri saygıyı görmediklerini ifade eden Yücel Akdemir, “Sesimize yeteri kadar kulak verilmiyor. Mesleki sorunlarımız çözüm bekliyor. Gelişen teknolojinin işlerimizi kolaylaştırması gerekirken her gün yapılan kısa vadeli düzenlemelerle, meslek mensuplarımızın iş yükü biraz daha artıyor. Sesimize kulak verilmesini istiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu, siyasal konjonktüre, ekonomik krizlere, üzerimize yüklenen iş yüküne rağmen 30 yıldır özveriyle sürdürdüğümüz meslek ve demokrasi mücadelesine devam etmeye, ülkemizi ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmeye, 30 yıllık gururumuzla her zamankinden daha fazla kararlıyız. Muhasebe haftamız kutlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler
Ekmek Taksim