Ev alacaklar dikkat! Uzman isim konuştu: Konut fiyatları düşecek mi?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev alacaklara uyarıda bulunarak, "Evini satamayan kişi mecbur fiyatı indirecek" diye konuştu.

Ev alacaklar dikkat! Uzman isim konuştu: Konut fiyatları düşecek mi?

Konut sektöründe kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri etkisini göstermeye devam ederken, ülke genelinde yaklaşık 1,5 ayda kullanılan konut kredi tutarı, son yıllara göre arttı.

"Temmuz rakamları haziranı aşabilir"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde haziranda konuta başlayan ilginin devam ettiğini belirterek, temmuzda hazirandaki hareketliliğin sürdüğünü söyledi.

Temmuzda konut satış istatistiklerinde haziran rakamlarının aşılabileceğini dile getiren Aşa, "Ancak ağustosla birlikte azalmaya başlayacağını düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi fırsatçı ev sahipleri ve gayrimenkul şirketleri. Fiyatları aşırı artırmaları ve gerçek değerinin çok üstünde bedel istemeleri konutun satılmamasına neden oluyor. Ev arayan kişi de bu yüzden vazgeçiyor." dedi.

Aşa, başlangıçtaki aşırı ilginin başvuran herkesin kredi alamaması nedeniyle de azaldığını kaydederek, şu anda gerçek alıcıların konut için arayışını sürdürdüğünü anlattı.

Fiyatlarda henüz geriye doğru gidişin olmadığını ancak bu konuda beklentilerinin bulunduğunu aktaran Aşa, "Evini satamayan kişi mecbur fiyatı indirecek. Türkiye'de konut almak isteyen milyonlar var. Bu kesim uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla konut almayı sürdürecek." şeklinde konuştu.

Etiketler
Konut