2023 asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret açıklandı mı?

Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldı. Bugün (22 Aralık 2022) 2023 yılı asgari ücreti açıklandı. Erdoğan, asgari ücreti yapılan toplantıda net 8 bin 500 lira olarak açıklandı.

2023 asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret açıklandı mı?

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması beklenen açıklama sebebiyle merak konusu oldu. Asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Beştepe'de Bakan Bilgin'i konuk etti. Merakla beklenen 2023 asgari ücret zammı belli oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son dakika Asgari ücret açıklaması yapıldı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari ücret ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünü işaret ederek 'Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız.' ifadelerini kullandı.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı asgari ücret konuşmasına çevrildi. Erdoğan, yapılan toplantı ile 2023 asgari ücretini duyurdu. 2023 asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise sosyal medya hesabında 'asgari ücret' paylaşımında bulundu.

Asgari ücret ile ilgili edinilen bilgiye göre; miktarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü programı şu şekilde:

12:30 Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Canlı Bağlantı (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

13:00MKYK Toplantısı (AK Parti Genel Merkezi)

15:30MYK Toplantısı (AK Parti Genel Merkezi)

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlık edeceği açıklanmıştı.

Ergün Atalay toplantının ardından yaptığı açıklamada '20 gündür TÜRK-iş’in teklifi 7 785 biz hiçbir yerde bizim bir teklifimizi olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e söyledim, komisyona söyledim. TÜRK- İş’in resmi teklifi 9 bin TL arkadaşlar verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız.'ifadelerini kullandı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret