Altında düşüş sürecek mi? İşte güncel altın fiyatları

Altın fiyatları hızla düştü. 12 Ocak 2021 Pazartesi Kapalı Çarşı an itibari ile Gram altın, Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? İşte güncel rakamlar...

Altında düşüş sürecek mi? İşte güncel altın fiyatları

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 444,66 liradan işlem görüyor. Pazartesi günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, güne yükselişle başladı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 710,35 lira, Cumhuriyet altını da 2.944,00 liradan alınıyor. Altının ons fiyatı, 1.852,11 lira ile dünkü kapanışının üzerinde. Analistler, geçen hafta başlayan ABD tahvili getirileri ve dolar endeksindeki yükseliş eğiliminin yeni haftanın ilk gününde de altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini söyledi.

12 OCAK GRAM ALTIN FİYATI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Bu noktada, 'Çeyrek, yarım, cumhuriyet ve gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu?' sorusunun cevabı canlı olarak takip ediliyor. Altın fiyatı uzman yorumları ile beraber alış satış rakamlarının Ocak ayının ortalarına doğru nasıl bir grafik içerisinde bulunacağı yatırımcılar ve almayı düşünenler için önemli bir konu olarak dikkat çekiyor.

ALTIN DÜŞÜYOR MU?

Altının düşüşüyle beraber vatandaşın altın talebinin arttığını söyleyen kuyumcu esnafı; çeyrek altın, gram altın, yarım altın ve Cumhuriyet altının talep gördüğünü aktardı. Fiyatların düşüşe geçtiğini dile getiren Serkan Tunçbilek, altındaki düşüşün en büyük sebebinin ABD’deki belirsizlikten kaynaklandığına dair değerlendirmelerini paylaştı. Buna ek olarak aşı haberlerinin gelmesi, vaka sayılarının düşmesi ve altının ons fiyatının gerilemesinin de etkili olduğu yönünde değerlendirmelerini aktardı.

ALTININ DÜŞÜŞÜ SÜRER Mİ?

Bu düşüşün devam edebileceğini dile getiren Tunçbilek, yaz ayı ve düğün sezonunun açılmasıyla beraber 500 TL’nin üstünde ivme beklendiğini dile getirdi. Tunçbilek, fiyatların düşmesiyle çeyrek altın, gram altın ve Cumhuriyet altınına yoğun bir talebin olduğunu belirtti.

ALTININ DURUMU NE OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde değerlendirmelerini aktaran Analist İslam Memiş, altının gram fiyatının bu sene dalgalı seyirde yükselişini sürdürebileceğini ifade etti. Memiş, 2020 yılında yaşandığı kadar agresif dalgalanmaların ve yükselişlerin beklenmediğini belirtti. Aynı zamanda İslam Memiş, 2021 yılının ilk çeyreğinde altının ons fiyatının 2.000 dolar seviyesinin üstünü test edebileceğini ifade etti.

Gelişmelerin güvenli liman talebini artırabileceği yönünde değerlendirmelerini aktaran Memiş, 2021 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde aşı uygulaması ile beraber vaka sayılarında azalma, kısıtlamaların kalkması ve ekonomilerde normalleşme bekleneceği için altının ons fiyatında yeniden 2.000 dolar seviyesinin altına sarkmaların görülebileceğini belirtti.

Etiketler
Çeyrek Altın Gram Altın