Bir bankacının itirafları sosyal medyada gündem oldu
Çoğunluğunu bankacıların oluşturduğu bir sosyal medya hesabında yapılan paylaşım gündem oldu.
Son yıllarda büyük tepkilere neden olan banka ücret ve komisyonları ile ilgili ilk kez bir bankacının ağzından itiraf geldi.
Bankalarla işlem yürüten tüm vatandaşların şikâyet ettiği ücretlerle ilgili olarak Paramedya isimli bir sosyal medya platformunda paylaşımda bulunan bir bankacının sözleri, 80 milyon Türk halkının nasıl bankalar tarafından yüksek ücretlere maruz bırakıldığını gözler önüne serdi.
Bankacı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Yapmadık mı? 150 TL yetim aylığı alanlardan 70-80 TL hesap işletim ücreti kesmedik mi? Öğrenci kızına 100 TL para gönderen babadan 15 TL havale ücreti almadık mı? 1500 lira emekli maaşı alan adama 50 bin lira kredi kullandırıp 5 bin liralık hayat sigortası kesip, bir de bireysel emeklilik yapmadık mı? Kredisini ödemeyenleri arayıp gelin yapılandıralım diye yüksek faizle kredi verip sigorta döşe…. mi?
Konuşun arkadaşım yapmadınız mı?”
Yapmadınız, bunu kim yaptı size söyleyeyim. O sırf koltuğunu kaybetmemek için sabahın 5’inde bize mail atan bölge müdür yaptı, bilgisayarda yaptığın bir tıklamanın bile kendisine rapor edildiği bölüm müdürü yaptı, tek düşüncesi dün yaptığı kardan daha fazla kar etmek isteyen genel müdür yaptı!!!
“İŞTEN ATILMAMAK İÇİN YAPTIK”
Bankacının itirafına da yanıtlar geldi. Birçok yanıt “işten atılmamak için yaptık” oldu.
İşte bankacıların itiraf gibi yanıtları:
-Hikmet U…: Ve o müdürler personel ne kadar çok kredi sattı ne kadar çok bireysel emeklilik sigortası satsın satamayana baskı yaptı niye mi kendi daha çok pirim alsın daha şatafatlı bir hayat yaşasın ama sen bir şeyler satacağım diye bir taraflarını yırt umurunda mı? Allah’ın adaleti varsa bildiği gibi yapsın onlara da kalmaz kalmıyor da. Personeline eziyet eden, haksız yere işine son veren tüm bölge müdürlerinin tüm şube müdürlerin yatacak yeri yok derim.
-Hakan K..: -Asgari ücretliye zorla BES (Bireysel Emeklilik) yapıldı, zor şartlarda kredi çekene yanında zorunlu diye tabiri caiz ise kitlendi. Belki de ödeyebilme kapasitesini aştı ve daha zor duruma düştü insanlar. Ama esas sorun patronlardan değil devletin tutumundan kaynaklanıyor. Müşteriyi birlikte söğüşlüyorlar.