Yaklaşık 700 maden işçisi ücretsiz izne çıkartıldı

İzmir'de faaliyet gösteren Polyak Eynez Madencilik, yüzlerce işçi ücretsiz izne çıkartıldı.

Yaklaşık 700 maden işçisi ücretsiz izne çıkartıldı

İzmir Kınık'ta faaliyet gösteren kömür madeni işletmesi Polyak Eynez Madencilik'te yüzlerce işçi uzun süredir ücretsiz izne çıkartıldı.

1700 kadar kişinin çalıştığı 7 yıllık madende, yönetim ücretsiz izne çıkarılan işçilerin durumuna ilişkin net bir bilgi de vermiyor.

soL'da yer alan habere göre, Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, işveren vekiliyle görüştüklerini belirterek, 700'e yakın işçi ücretsiz izne çıkarıldığını söyledi.

Çetin, "Pandemiye rağmen ne zaman çağırılacaklarına ilişkin bir bilgileri de yok. İşçileri zorla Hak İş'e bağlı Öz Maden İş Sendikası'na üye yapıyorlar" dedi.

İşletme önünde açıklama yapmak istediklerinde jandarma engeliyle karşılaştıklarını anlatan Çetin, "Jandarmayı maden önüne yığdılar. Patrona herhangi bir baskı yapılmıyor, işçiler hakkını arayınca böyle yapılıyor" diye konuştu.

Çetin şunları söyledi, "Daha önce 2 tane 'ayak' dediğimiz üretim yerinde de yangın çıkmıştı. İşçiler mühendislere sıkıntılara ilettiğinde 'Çok konuşma, işten atılırsınız' diyerek Hak İş'e bağlı Öz Maden İş Sendikası'na işçileri yönlendirmeye çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın bir hafta içerisinde işlerine döneceklerine dair söz verdiler. Şimdilik bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
İzmir Maden