İşçileri darp eden Messeret Otel patronunun Kod-29 pazarlığı: 'Tazminatınızdan ve şikayetinizden vazgeçin, geri çekelim'

İşçileri, hırsızlıkla suçlanan ve patronun saldırısına uğrayan Messeret Otel'in avukatları, işçilerin tazminatlarından vazgeçmeleri halinde Kod-29'u geri çekeceklerini açıkladı.

İşçileri darp eden Messeret Otel patronunun Kod-29 pazarlığı: 'Tazminatınızdan ve şikayetinizden vazgeçin, geri çekelim'

Geçtiğimiz günlerde Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan iki otel işçisi yaklaşık iki senedir çalıştıkları otelin patronu İlhan Balkan tarafından hırsızlıkla suçlandıklarını ve otele çağrılıp saldırıya uğradıklarını iddia etmişti.

Olayın sonrasında Kod-29 ile işten çıkarılan işçiler, tazminat ve maaşlarını talep etmiş, yaşadıkları haksızlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini duyurmuştu.

KOD-29 PAZARLIĞI

Patronların Ensesindeyiz Ağı avukatıyla görüşen şirket avukatının yaptığı teklif patronların Kod-29’u nasıl da sopa gibi kullandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şirket avukatı Kod-29’un işçileri mağdur ettiğini bildiklerini, bu yüzden işçilerin tazminat haklarından ve darp üzerine yaptıkları şikayetten vazgeçtikleri takdirde şirketin Kod-29'u geri çekeceğini söyledi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

PE avukatı konuya ilişkin, ''İşçilerimizin durumu münferit olmamakla birlikte Kod-29 haksızlığının geldiği boyutu gösteriyor. Patron ücretsiz izinde olan işçiyi bile “hırsızlık yaptığı” gerekçesiyle Kod-29 ile işten çıkarabiliyor. Bu da yetmiyor olacak ki işçilere darp uygulayarak suç işliyor. Patronlar, uzun süren yargılamalara, yasal düzenlemelerin bıraktığı büyük boşluklara ve işçilerin örgütsüzlüğüne güveniyorlar. Bunu boşa çıkaracak tek şey işçilerin ısrarlı mücadelesi olabilir. Biz bu olayın da takipçisi olacağız. Darp ile ilgili şikayetimizin ve işçilik alacaklarıyla ilgili dava sürecinin takipçisi olacağız'' ifadelerini kullanarak işçilerin yanında olacaklarını açıkladı.

Etiketler
İşçi Saldırı