Akif Beki: 128 milyar doları hala göremeyen vatandaş koyduğu yere baksın

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP'li Nurettin Canikli'nin "128 milyar dolar nerede?" afişlerinin çok ağır hakaret içerdiğine yönelik sözlerini köşesine taşıdı.

Akif Beki: 128 milyar doları hala göremeyen vatandaş koyduğu yere baksın

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP'li Nurettin Canikli'nin "128 milyar dolar nerede?" afişlerinin çok ağır hakaret içerdiğine yönelik sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Canikli anlatıyor işte; 128 milyar dolar yabancıya gitmemiş. 75’i, kişi ve şirketlerce satın alınıp banka hesaplarına yatırılmış. 36’sı da hane halkının elinde, cebinde, yastık altında altın olarak duruyormuş.

Merkez Bankası rezervlerinden o paralar çıktı ama bir yere gittiği yok yani. Hala göremeyen vatandaş, koyduğu yere baksın. Ya da nerede düşürdü, nerede unuttuysa oraya. Ha, üstü mü! Kalan 17 milyar dolarlık küçük bakiyenin çoğu ise yabancılarla birlikte dışarı çıkmış. Lafı edilmeyecek bir meblağ zaten." ifadelerini kullandı.

"Merkez Bankası rezervleri boşaldı" diye ortalığı velveleye verenlerin, iktidarın rahatını kaçırdığını belirten Akif Beki, yazısını, "Hâlâ rezervlerin nereye kaybolduğunu sorup soruşturmak, hakaretin daniskası." şeklinde noktaladı.

Etiketler
Akif Beki Hakaret