Türkiye’nin ekonomik çelişkisini yazdı: 'Ucuz işçi cennetinde enflasyon ve fakirlik cehenneminde modern köle olmak'

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, 'İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Türkiye’nin ekonomik çelişkisini yazdı: 'Ucuz işçi cennetinde enflasyon ve fakirlik cehenneminde modern köle olmak'

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, paraanaliz.com için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

'İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları' başlıklı yazıda, ''Peki, sürekli bir şekilde Türk Lirasına reel değer kaybettirmek siyaseten mümkün mü?'' diye soran Rota,

''Hele seçimlere 1,5 yıl kalmışken bu ekonomik yaklaşımın siyaseten sürdürülmesi neredeyse imkansız. Mecburen kamu maliyesini gevşetip asgari ücrete, işçi, memur ve emekli maaşlarına enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yapılacak'' ifadelerini kullandı.

''BÜTÇEDE KARA DELİKLER AÇILACAK''

Rota yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: ''Bütçeden akaryakıt, doğalgaz, elektrik için yapılan vergi indirimleri devam edecek. Kamu Özel İşbirliği ödemeleri Türk Lirasının değersizleşmesi ile bütçede daha büyük kara delikler açacak. Seçim öncesi dönemde ise siyasetçilerin daha fazla faiz indirimi ve kamu bankaları yoluyla kredi genişlemesi talep etmesi de muhtemel.

Bu mali gevşeme, negatif reel faiz uygulayan bir para politikası ile birleşince, Türk Lirasının değersizleşmesi derinleşecek ve enflasyonun daha da artması kaçınılmaz olacak.

Bizlere yeni model diye anlatılan, paramızın sürekli derin reel değer kaybedeceği ve ucu bucağı görünmeyen bir fakirleşmeden başka birşey değil.

Bu anlayışın sonucu ucuz işçi cennetinde enflasyon ve fakirlik cehenneminde karın tokluğuna yaşayan modern köle olmak.

Üstelik bunun mimarları fakirleşmenin en derinleştiği zamanlarda bu gemiden atlayıp gidecekler.''

Yazının tamamı için tıklayınız...

Etiketler
Gelecek Partisi Enflasyon İşçi Türkiye