Arzu Çerkezoğlu: 'Her gece uykularımız kaçıyor'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Beşiktaş'ta yapılan eylemde asgari ücret tartışmalarına ilişkin konuştu.

Arzu Çerkezoğlu: 'Her gece uykularımız kaçıyor'

DİSK, "Gelirde Adalet, Vergide Adalet” kampanyası doğrultusunda geçen hafta iş yerlerinde sürdürdüğü eylem ve etkinlikleri bu hafta sokaklara taşıdı.

Türkiye genelinde meydanlarda yapılan basın açıklamalarında DİSK'in; "asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin, asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 10’a indirilsin, en düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin, elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun ve tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın" talepleri dile getirildi.

DİSK'in ülke genelinde düzenlediği basın açıklamalarının İstanbul'daki adresi ise Beşiktaş Barbaros Meydanı oldu.

Basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Nevzat Karataş da katıldı. “Gelirde Adalet, Vergide Adalet”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu okudu.

Çerkezoğlu, vergide adalet olmadan gelirde adalet olmayacağının altını çizerek asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin asgari ücret tutarının vergi dışı bırakılması ve kesinti yükünün Hazine’den karşılanması gerektiğini söyledi. Çerkezoğlu, "Kimseden sadaka istemiyoruz ve hakkımızı alana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

(ANKA)

Etiketler
Beşiktaş Asgari Ücret DİSK