Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun eski gazetesi Yeni Şafak: 'Bankalar ve TÜSİAD kurla oynuyor'

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun başkan olduktan sonra yazmayı bıraktığı Yeni Şafak Gazetesi, bankaları ve TÜSİAD'ı döviz kuruyla oynamakla suçladı. Yeni Şafak, Kavcıoğlu'ndan önce alınan faiz kararlarının "operasyon" olarak nitelemişti.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun eski gazetesi Yeni Şafak: 'Bankalar ve TÜSİAD kurla oynuyor'

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi "Bankalar ve TÜSİAD kurla oynuyor, döviz stoklamak önlenebilir" görüşünü manşetine taşıdı.

“Bankalar ve TÜSİAD kurla oynuyor” başlığının altında, “Bazı bankaların, kur ateşini körüklemek isteyen bazı TÜSİAD’çı fırsatçılara çanak tuttuğu belirtiliyor. Kulislerde döviz mevduatını bozdurup yatırıma yönelmek isteyen iş adamlarına, ‘Doların kalsın, bozmana gerek yok. Sana TL cinsinden kredi verelim’ teklifi yaptığı belirtiliyor. Bu yatırıma yönelmesi gereken dövizin hesapta tutulması ve TL’nin zayıf düşürülmesi demek” ifadesi kullanıldı.

“Döviz stoklamak önlenebilir” başlığının altında da “Merkez Bankası’nın atabileceği bir diğer adım reel sektör tahvillerini alarak doğrudan kaynak aktarımı yapmak. Bankaların MB’de tuttuğu atıl fonlar da sisteme yeniden sokulabilir. BDDK, bankların döviz toplamasının önüne geçebilir. Dolar mevduatı düşük bankların daha az zorunlu karşılık tutması sağlanabilir” denildi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI KAVCIOĞLU’NUN ESKİ GAZETESİ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, başkanlığa atanmadan önce, bankalar ve TÜSİAD’ı döviz kuruyla oynamakla suçlayan Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazıyordu.

Yeni Şafak Gazetesi, Kavcıoğlu’ndan önce Başkanlık koltuğunda oturan Naci Ağbal döneminde faizlerin artırılmasını “Bu operasyonu kim adına çektiniz” manşetiyle okurlarına duyurmuştu.

Gazetenin, Merkez Bankası’nın hamlelerini sert bir dille eleştirmesinden bir süre sonra Ağbal görevden alınmış yerine Kavcıoğlu getirilmişti.

Etiketler
Merkez Bankası Yeni Şafak Faiz Operasyon Döviz