Doların 14 lirayı aşmasının ardından Erdoğan'dan Merkez Bankası Başkanı ve banka yöneticileriyle zirve

Dolar bugün Merkez Bankası'nın faiz indirimi gerçekleştireceği beklentisinin piyasada hakimiyet bulması ile 14 liranın üzerine demir attı. Gelişmelerin arından İstanbul'da kritik bir ekonomi zirvesi başladı.

Doların 14 lirayı aşmasının ardından Erdoğan'dan Merkez Bankası Başkanı ve banka yöneticileriyle zirve

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz neden, enflasyon sonuç" ekonomi modeli Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararlarıyla hayata geçirildi.

Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz faiz indirimine gitmesinin ardından Türk lirası yabancı para birimleri karşısında hızla değer kaybetti.

TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi de aştı. Dolar/TL kurunun 14 liranın üstünde seyrettiği süreçte Merkez Bankası'nın piyasa müdahalelerinin olumlu bir etkisi olmadı.

ENLASYONDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

TÜİK'e göre yüzde 21,31'e ulaşan enflasyonu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yüzde 58.65 olarak açıkladı. İBB'ye bağlı çalışmalarını yürüten İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre ise İstanbul’da yaşam maliyeti bir yılda %50,18 arttı.

KRİTİK TOPLANTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde ekonomi yönetimi ve kamu bankalarının yöneticileri ile görüşüyor.

Kritik toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu katıldı. Toplantı saat 16.00'da başladı.

MASADA NELER VAR?

Piyasaların yakından takip ettiği toplantıda, enflasyon, krize neden olan "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" ekonomi modeli ve son durum değerlendiriliyor.


Etiketler
Merkez Bankası İstanbul Faiz