Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'ndan Erdoğan'a ikramiye çağrısı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, memurlara ikramiye verilmesi için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 19'uncu mektuplarını yazdı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'ndan Erdoğan'a ikramiye çağrısı

Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz faiz indirimi gerçekleştirmesinin ardından enflasyondaki yükseliş hızlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yüzde 21,31'e ulaşan enflasyonu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yüzde 58.65 olarak açıkladı. İBB'ye bağlı çalışmalarını yürüten İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre ise İstanbul’da yaşam maliyeti bir yılda %50,18 arttı.

Yurttaşın alım gücü gün geçtikçe düşerken kamu çalışanları özlük haklarının verilmesini ve koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

ANKA'nın aktardığına göre; Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), memurlara ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 19. kez mektup yazdı.

BASK’ın mektubunda, “Kamu görevlilerinin de artık ikramiye hakkına kavuşmalarının zamanı gelmiştir” denildi.

BASK, 6772 sayılı Kanun’da değişiklik yapılması ve memurlara ikramiye verilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 19. kez mektup gönderdi. Mektupta, kamu görevlilerini ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme’ye ek protokol yapılması ve kamu görevlilerine ikramiye de verilmesi gerektiği vurgulandı.

“Kamu görevlilerinin de artık ikramiye hakkına kavuşmalarının zamanı gelmiştir” denilen mektupta, kamu kurumlarında çalışan işçilerin ortalama 7 bin 408 TL ücret aldığı, ancak memurların ortalama maaşının 5 bin 57 TL olduğu belirtilerek ücret makasının açıldığını kaydedildi. BASK’ın, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"İŞÇİ SENDİKALARINI TEBRİK EDİYOR, MEMUR SENDİKALARINA ÖRNEK OLMALARINI DİLİYORUZ"

"Kamu işçilerine Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her yıl yarım aylıkları tutarında 4 adet ikramiye ödenmektedir. Toplu iş sözleşmeleri uyarınca da kamu işçilerine yılda iki kez birer aylıkları tutarında iki ikramiye ile vergi dilimi kayıplarını karşılayabilmek için ayrıca 'Denge Ödeneği' de ödenmektedir. İşçi sendikalarını ve konfederasyonlarını bu başarılarından dolayı tebrik ediyor, memur sendikalarına örnek olmalarını diliyoruz.

"MEMURLARA 1 KURUŞLUK İKRAMİYE BİLE ÖDENMEMEKTEDİR"

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçilerle birlikte çalışan, çoğu kez aynı odayı paylaşan memurlara ise yasal hakları olmasına rağmen 1 kuruşluk bir ikramiye bile ödenmemektedir. Memurlar olarak bu haksızlığa ve ayrımcılığa isyan ediyoruz. Devlet, çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır. Memurlara üvey evlat muamelesi yapılması utanç vericidir, memurlara zulümdür.

"YASA GÜNDEME ALINMALI, İŞÇİ MEMUR AYRIMI OLMAMALI"

BASK olarak, 4688 sayılı Yasa’da yer alan 'ikramiye' hakkımızı istiyoruz, memurların da kamu işçileri gibi 6772 sayılı Yasa kapsamına alınmasını, yasanın işçi-memur ayrımı yapılmaksızın kamuda çalışan herkese uygulanmasını istiyoruz."

Etiketler
Memur Ağrı Sendika Urla