İddia: Düzenlemeyi önceden öğrenenler, gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı!

TL hesaplarına uygulanmaya başlanacak kur farkı desteğiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ileri sürüldü. Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, düzenlemeyi önceden öğrenenlerin dolar/TL'nin 18 seviyesinde olduğu gece 1 milyar dolar sattığını söyledi.

İddia: Düzenlemeyi önceden öğrenenler, gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası detaylarını açıkladığı 'Türk lirasını destekleme paketi', döviz kurlarında sert düşüşe neden olsa da pek çok tartışmayı beraberinde getirdi.

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Hazine'nin yükünün arttığını belirterek "Dolaylı vergileri artıracak. Kamu hizmetleri için gereken harcamalardan vazgeçecek. Banknot Matbaası fazla mesai yapacak. Yani para basacak. Mali disiplinin darmadağın olması iktidar için önemsiz. Önemli dertler belli: Erdoğan'ın takıntısı nedeniyle faiz artırımına gitmeden, hatta faizin adını bile anmadan seçime hazırlanmak" dedi.

Ardından dikkat çeken bir iddiayı aktardı:

"İddia o ki, 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' gibi gayet masum (!) bir isim takılmış bu düzenlemeyi önceden öğrenenler gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı. Ertesi sabah da gerilemiş kur üzerinden döviz aldı."

'ÇOK PAHALI BİR SEÇİME GİDİYORUZ'

Ek olarak temel yaşam kaynaklarından biri olan gıdada bir daralma yaşanacağı uyarısının bulunduğunu belirten Toker, "Çiftçi vatandaşına gübre desteği vermekten kaçınan bir iktidar, kamu bankalarını da kullanarak vatandaşın sırtından zengini daha da zenginleştirecek servet transferi için kolları sıvamış bulunuyor. Çok pahalı bir seçime gidiyoruz" diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın