Esnaflara elektrik indiriminde oran ve tarih belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez esnafa elektrikte yüzde 25'lik indirim üzerine çalışmalar yapılacağını açıkladı.

Esnaflara elektrik indiriminde oran ve tarih belli oldu

Enflasyonun Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre ocak ayında yüzde 11,10 arttığı, yıllık ise yüzde 48,69’a ulaştığı Türkiye'de 2022 yılının ilk gününden beri elektrik fiyatlarına gelen fahiş zam tartışılıyor.

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen zam yüzde 50 oldu. Ancak uygulanmaya başlanan kademeli tarihe ile 150 kilovatsaatin (kWh) üzerindeki kullanımlarda fiyatlandırma yüzde 125 artmış oldu.

Yurttaşların ve uzmanların 150 kWh'ın çok düşük bir limit olduğunu belirtmesi ve tepkilerin artması üzerine limit 210 kWh'a AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile yükseltildi.

Ticarethanelerde ise yüksek zam oranı doğrudan uygulandı. İşletmeler fahiş faturalarla karşı karşıya gelirken bu rakamlar fiyatlara da zam olarak yansıdı.

BAKAN DÖNMEZ AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik tarifeleri ve faturalardaki fahiş artış hakkında açıklama yaptı.

Bakan Dönmez, snafa elektrikte yüzde 25'lik indirimin olası olduğunu belirtti.

Dönmez, "Esnafın bugünkü mevcut fatura tutarından yaklaşık yüzde 25 indirim olacak gibi görünüyor" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Etiketler
Elektrik