Nebati'den yine enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son 20 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Nebati, ''Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız'' dedi.

Nebati'den yine enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içerisinde düzenlenen Yeşil Finansman Konferansında konuştu.

Yüzde 54.44 ile son 20 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarına ilişkin konuşan Nebati, ''Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız. Döviz kurları enflasyonda belirleyici, KKM ile finansal istikrarda önemli ilerleme sağlandı. KKM büyüklüğü 10 Mart itibariyle 557 milyar TL’ye ulaştı. Yeşil dönüşüm ile karbonsuz bir ekonomi hedefimiz var. Ülkemize daha fazla yeşil finansman çekilmesine önem veriyoruz. Yeşil finansman mimarisini ileri taşıyacak önemli düzenlemeler hayata geçirdik'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR ÜLKE''

Türkiye’nin attığı adımlar sayesinde, yenilenebilir enerji konusunda dünyada örnek gösterilen bir ülke haline geldiğini söyleyen Bakan Nebati, “2002-2021 döneminde yenilenebilir enerjinin toplam kurulu güç içerisindeki payını yüzde 38,6’dan yüzde 53,9 seviyesine yükselttik. Böylece, Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 13'üncü, Avrupa'da 6’ncı sıraya yükselmiştir” değerlendirmesini yaptı. (AA)

Etiketler
Enflasyon Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı