Oğuz Demir'den Bakan Nebati'ye: Siz bize bir deyiverin nerede o eski ramazanlar Sayın Bakanım!

Ramazan ayı öncesi zamlar art arda gelirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları tepki çekti. Karar yazarı Oğuz Demir, Nebati'nin açıklamalarına yazısında tepki gösterdi.

Oğuz Demir'den Bakan Nebati'ye: Siz bize bir deyiverin nerede o eski ramazanlar Sayın Bakanım!

AKP'nin ekonomi politikalarının yankıları sürerken yurttaş hataları cebinde hissetmeye devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 54.44'e yükseldi. Bağımsız iktisatçıların oluşturduğı Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) rakamlarına göre ise yıllık enflasyon yüzde 123.8 oldu.

Ramazan ayı yaklaşırken gıda ürünlerine yapılan zamlar ise Türkiye'nin gündemine oturdu.

KARAR YAZARI OĞUZ DEMİR'DEN BAKAN NUREDDİN NEBATİ'YE TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "anınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da gideceğiz. Bu ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi." ifadeleri ise tepkileri çekti.

Karar yazarı Oğuz Demir bugünkü yazısında artan enflasyonu ve Bakan Nebati'nin sözlerini değerlendirdi.

Ramazan ayı öncesi art arda gelen zamları anımsatan Oğuz Demir, "Hal böyleyken bütün bu sorunlara çözüm üretmesi gerekenlerin gündemi ise bambaşka. Muhtemelen otellerde kurulacak zengin iftar sofralarında bu dertleri pek de yaşamayacaklar. Siyaset yaptıklarını sanıp, büyük büyük laflarla ramazanın idrakinin ne kadar kıymetli olduğunu anlatacaklar. Haklılar tabii! Bakan Nebati’nin dediği gibi: Ezanlar susmaz, bayrak inmez! Ben de kendisine cevap vereyim. Elbette öyle de, siz bize bir deyiverin nerede o eski ramazanlar Sayın Bakanım!" ifadelerini kullandı.

OĞUZ DEMİR'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı