Bitcoin için dikkat çeken tahmin: 30 bin dolara çekilecek

Kripto para Borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes’e göre Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle birlikte hareket etme eğilimi, dijital paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceği anlamına geliyor olabilir.

Bitcoin için dikkat çeken tahmin: 30 bin dolara çekilecek

Geçen hafta yüzde 10 değer kaybeden kripto para piyasalarının toplam büyüklüğü yüzde 1.7 geriledi ve 2.05 trilyon dolar oldu. Bitcoin ise son 24 saatte yüzde 1 değer kaybetti. BTC'nin fiyatı 42 bin 305 dolara inerken piyasa hakimiyeti ise 39.26'ya çıktı.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, kripto borsası BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes Bitcoin'in teknoloji hisseleriyle korelasyonunun rekor seviyeye ulaştığını belirterek bu durumun kripto paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceğinin işareti olabileceğini söyledi.

ETHER DE DÜŞECEK

Hayes, blogunda yayımladığı bir mesajda aynı dinamiğin Ether’i 2 bin 500 dolara çekebileceğini belirtti. Hayes iki kripto parada da haziran ayına dek çöküş satın aldığını belirtirken genel anlamda kriptolar için uzun pozisyonda olduğunu söyledi.

''DİBİ GÖRECEK''

Hayes, “Bitcoin ve Ether Fed harekete geçmeden ve politikasını sıkılaşmadan gevşemeye geçirmeden önce dibi görecek” değerlendirmesinde bulundu.

''HAYAL EDEMİYORUM''

Önceki ayda yaşanan sert düşü sonrası 10 Aralık’ta,“2022’in ilk çeyreğine girerken, Bitcoin’in nasıl 69 bin dolar olacağını ya da Ether’in nasıl 5 bin dolara ulaşacağını hayal edemiyorum” yazan Hayes, “Bunun yerine düşe kalka ilerleyen yatay görünümlü aşağı yönlü ufak dalgalanmaları takip eden ufak toparlanmaların olduğu bir piyasa öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

TERS DÜŞTÜ

Bitcoin'in büyük teknoloji şirketlerinin bulunduğu Nasdaq 100 endeksiyle sahip olduğu 40 günlük korelasyon rekor seviyelere ulaştı. Bu artışın Bitcoin’in destekçileri tarafından iyi bir yatırım çeşitlendirme aracı olduğu argümanına ters düştüğü kaydedildi.

Etiketler
Bitcoin Borsa Kripto Kripto para