Gözler ABD'ye çevrildi: Altın fiyatlarında hızlı kayıp

Altın fiyatları, ABD'de görülen yüksek enflasyon beklentilerinden ziyade daha ağırlıklı olarak yüksek reel getirilerin etkisiyle kayıplarını hızlandırdı.

Gözler ABD'ye çevrildi: Altın fiyatlarında hızlı kayıp

GERÇEK GÜNDEM - ABD'de enflasyonla mücadelede atılacak politika adımlarına yönelik yönlendirmelerle birlikte açıklanmaya başlayan şirket bilançoları piyasalardaki fiyatlamalarda baş rolü oynuyor. Dün finansal sonuçlarını açıklayan 49 şirketin karlılıklarının yaklaşık yüzde 80'inin piyasa beklentilerini aşmasıyla ABD pay piyasalarında son 1 ayın en güçlü yükselişi gerçekleşti.

ABD tahvil piyasaları pandemi öncesi normalliğe dönüşte önemli bir aşama kaydederken, 10 yıl vadeli enflasyon korumalı (TIPS) tahvil getirisi 2020 yılından bu yana ilk kez pozitif bölgeye geçti.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Bu gelişmelerle birlikte gram altın hızlı bir düşüş eğilimine girerek güne 909 TL civarında başladı.

Dünkü kapanışta altının gramı 934 TL olmuştu.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Aynı saatlerde çeyrek altın ise, bin 487 TL'den alıcı bulurken, bin 501 TL'den satılmaya başladı.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 2 bin 974 TL'den alınırken, 3 bin 304 TL'den işlem görmeye başladı.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise, 5 bin 938 TL'den alınırken, 5 bin 985 TL'den satılmaya başladı.

GÖZLER ABD'DE

Analistler, Fed yetkililerinin bugünkü sözle yönlendirmelerinin yanı sıra, açıklanmaya devam edecek olan şirket finansal sonuçlarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydederek, Fed'in, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporun da yatırımcıların odağında olduğunu bildirdi.

Etiketler
Altın Enflasyon