Bitcoin için dikkat çeken tahmin: 2022 yılını 80 bin dolarda kapatabilir

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, son dönemde gerileyen Bitcoin için tahminlerde bulundu. Süllü, ''Bitcoin 2022’yi muhtemelen 80 bine yakın kapatabilir'' ifadelerini kullandı.

Bitcoin için dikkat çeken tahmin: 2022 yılını 80 bin dolarda kapatabilir

Bitcoin pazartesi günü 38 bin 500 dolara gerileyerek son 1 ayın en düşük seviyesini gördü. Ardından güçlü bir toparlanma dalgası başlatan Bitcoin, 40 bin dolarlık direnç bölgesinin üzerine çıktı. Bitcoin’in düşüş trendine girmesinden alt coin'ler de nasibini aldı ve küçük yatırımcı panik satışı yaptı.

Dünya'dan Befin Çipa'ya konuşan Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, ''Bitcoin’in 80 bin hareketi yapmaması için majör bir neden yok. Hatta bu sene içerisinde Ripple ve SEC davasını düşündüğümüzde burada izin verilebilecek bir spot ETF ürünleri Bitcoin’i 70 bin dolara kadar besleyebilir. Bitcoin kontrat işlemlerinin herhangi bir spotta karşılığı bulunmuyor. Dolayısıyla bu sene izin verilecek bir kontrat ile Bitcoin 2022’yi muhtemelen 80 bine yakın kapatabilir'' dedi.

''HAZİRAN AYINA KADAR 50 BİN DOLARI GÖREBİLİR''

Bitcoin’de yaz aylarına doğru yükseliş yaşanacağını belirten Kripto Para Uzmanı Altuğ İşler de, ''Enflasyon tüm dünyanın gerçeği. Yatırımcının parası eriyor ve parasını korumak için çare arıyor. Böyle bir ortamda Bitcoin’de ciddi bir düşüş beklemiyorum. Ne zaman enflasyonla gerçek anlamda bir mücadele başlar işte o zaman Bitcoin’de biz bir ayı sezonu görebiliriz. Haziran ayına kadar, 40 bin doların üzerinde olduğumuz müddetçe, 50 bin dolarları göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

Etiketler
Bitcoin