Gözler ABD'ye çevrildi: Dolarda Fed beklentisi

Dolar/TL'de karışık seyir devam ederken, gözler bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmalara çevrildi.

Gözler ABD'ye çevrildi: Dolarda Fed beklentisi

GERÇEK GÜNDEM - ABD ve Avrupa'da artış eğilimini sürdüren enflasyon karşısında atılacak adımların önemi gittikçe artarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamalarda para politikasının geleceğine ilişkin ipuçları aranacak.

Fed yetkililerinin süregelen sözle yönlendirmelerinde çoğunluk mayıstaki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık yakarken, 75 baz puanlık faiz artışlarının ise gereğinden fazla olabileceği mesajı verildi.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte Serbest piyasada 14,6690 liradan alınan dolar 14,6710 liradan satılıyor. 15,9200 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 15,9220 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,6750 lira, avronun satış fiyatı ise 15,9170 lira olmuştu.

GÖZLER ABD'DE

Analistler, bugün Powell ve Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra yurt içinde tüketici güven endeksi ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Etiketler
Merkez Bankası